På nordliga breddgrader bygger Norlandia ett av Sveriges modernaste äldreboenden. Det står klart efter beslut i Bodens kommuns upphandling om nybyggnation och drift av äldreboendet Björknäs. Tillsammans med samarbetspartners Peab och Hemsö sätter Norlandia snart spaden i backen för att 1 november 2019 välkomna kommunens seniorer till ett äldreboende utöver det vanliga.

– Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att bygga och driva ett av Sveriges modernaste äldreboende, säger Norlandia Sveriges VD Kerstin Stålskog. Tillsammans med våra partners Peab och Hemsö har vi utformat ett trivsamt, vackert och modernt äldreboende där kommunens äldre kommer att trivas.

Upphandlingsprocessen har pågått i drygt ett år där Norlandia kvalificerat sig i samtliga tre steg. Norlandias vinnande förslag är en fastighet med två huskroppar som byggs ihop med en ljus, öppen entré med information och kafé helt enligt Norlandias hotellkoncept. En samlingssal som rymmer 80 personer ger plats för aktiviteter och kulturella evenemang för de äldre men även för övriga kommuninvånare i Boden. Byggnaden innehåller även orangeri och solrum samt en gemensam inglasad terrass som kan nyttjas året runt.

a kalix

En lokal landskapsarkitekt har utformat utemiljön med uppvärmda promenadstråk, vidsträckta grönområden samt utegym anpassat för seniorer.

– Vi ser nu fram emot att komma igång så att vi kan slå upp portarna till Björknäs i november 2019. Med en god bemanning av omsorgspersonal, sjuksköterskor och aktivitetsansvariga medarbetare i kombination med en modern och trivsam boendemiljö, har vi alla förutsättningar för att bedriva ett framtida äldreboende med en god och trygg vård och omsorg med det lilla extra, säger Kerstin Stålskog.

Norlandia Sverige erbjuder tjänster inom äldreomsorg, förskolor och patienthotell och ingår i den norska koncernen Norlandia Health & Care Group AS. Koncernen har verksamhet i Norge, Sverige, Finland och Nederländerna med 8000 anställda och en årlig omsättning på 5 miljarder NOK. Huvudkontoret ligger i Oslo.

Redaktionen