Lindbäcks bygg och LKAB har tecknat avtal om nyproduktion av 88 lägenheter i Repisvaara, ett helt nytt bostadsområde vid foten av Dundret i Gällivare. – Vi ser det som mycket positivt att vi är bland de första att teckna avtal för nyproduktion i Repisvaara och vi hoppas förstås att vi ska få förtroendet att bygga ännu fler av de framtida planerade bostäderna i området, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef norr Lindbäcks bygg.

Under de närmaste åren ska det byggas mer än tusen bostäder i Gällivare och Koskullskulle för att ersätta de som försvinner i Malmberget. Repisvaara mitten och norra blir de största bostadsområdena och där är detaljplanerna klara för 128 småhus och 274 lägenheter.

a dundret

– Vi börjar omgående med projektering av bostäderna och sätter igång med mark- och grundarbetet redan i höst. Vi räknar med att husen ska vara inflyttningsklara med succesiv inflyttning från och med i slutet av 2018 och fram till sommaren 2019, säger Mikael Thorgren.

Lindbäcks är nu väl etablerade i Malmfälten med projekt i både Gällivare och Kiruna.

– Med den här ordern befäster vi positionen av oss som en av de största bostadsaktörerna i Malmfälten. Vi står väl rustade för framtida projekt vilket känns väldigt bra, säger Mikael Thorgren.

Redaktionen