MKB anlitar möbel- och inredningsaffären gRETRO med design från 50- & 60-talen för att inreda en 4:a rumslägenhet. Det är till den stora Sorgenfridagen 2015 som går av stapeln den 23 maj. Årets tema är retro.

MKB står för renoveringen med tidstypiska tapeter, valda av gRETRO Design, som också möblerar lägenheten med stiltrogen inredning. Sommarfesten äger rum i parken på Arilds plan, Spånehusvägen 60 kl 12-16.

Boenden och allmänhet är välkomna till ett digert program med Red Riot Jazz Band som spelar musik från förr, matservering, bakluckeloppis, hoppborgar och kul saker som brandbilstur för barnen som också har möjlighet att byta leksaker – Retoy.

Sorgenfri – Hollywood och Barnrikehus

En stor del av MKB:s lägenheter byggdes mellan åren 1947 och 1964. Under denna epok – som utöver byggandet av motorvägen mellan Malmö och Lund ger oss uppfinningar som transistorradion – får Malmö flera nya bostadsområden.

De första husen på Sorgenfri byggdes på 30-talet för att råda bot på bostadsbristen i Malmö. På 50- och 60-talen kompletteras detta område med fler hus. Området har haft olika benämningar under åren t ex Hollywood och Barnrikehus. Områdena spelar en central roll i författaren Mary Anderssons böcker.

Redaktionen